ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, με κυριότερη την οσφυαλγία, αποτελούν τη συχνότερη αιτία αναζήτησης ιατρικής βοήθειας παγκοσμίως.

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Η χειρουργική μας ομάδα έχει καταφέρει να ενσωματώσει όλες τις καινοτόμες τεχνικές ώστε να μπορεί να προσφέρει στον ασθενή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Title:

Description:

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Η χειρουργική μας ομάδα έχει καταφέρει να ενσωματώσει όλες τις καινοτόμες τεχνικές ώστε να μπορεί να προσφέρει στον ασθενή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, με κυριότερη την οσφυαλγία, αποτελούν τη συχνότερη αιτία αναζήτησης ιατρικής βοήθειας παγκοσμίως. Οι παθήσεις αυτές, ιδιοπαθείς ή εκφυλιστικές, συχνά ταλαιπωρούν τον ασθενή υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του αλλά και τη συνολική του υγεία. Γίνεται λοιπόν κατανοητό οτι η σωστή και έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα του ασθενούς. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η εμπειρία του ιατρικού κόσμου απένατι στις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει προσθέσει στη φαρέτρα του θεράποντος πολλά και σημαντικά εργαλεία τόσο για τη συντηρητική όσο και για τη χειρουργική αντιμετώπιση των εν λόγω καταστάσεων.

Όσον αφορά τη συντηρητική θεραπεία, συνήθως ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής με συνεδρίες φυσικοθεραπείας, ειδικά προσαρμοσμένες στην κάθε περίπτωση, αρκεί για να δώσει λύση σε καθημερινές καταστάσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς. Επίσης, ως γίνεται κατανοητό από τα ανωτέρω, η συμμόρφωση απέναντι στη θεραπεία καθώς και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής λειτουργούν βοηθητικά στην επιτυχία της θεραπείας. Αυτό γίνεται λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την ιδιοσυγκρασία, τις ανάγκες και την καθημερινότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε ασθενής.

Όταν όλα τα συντηρητικά μέτρα που έχουν ληφθεί αποτύχουν, τίθεται η ένδειξη για χειρουργική αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος. Οι περισσότεροι όταν ακούμε για χειρουργείο Σπονδυλικής Στήλης αυτόματα γινόμαστε επιφυλακτικοί, λόγω του αστικού μύθου οτι ένα τέτοιο χειρουργείο είναι επιζήμιο για τη συνολική υγεία, ενέχει παρα πολλές και καταστροφικές επιπλοκές και τέλος οτι οδηγεί σε ενα κυκεώνα προβλημάτων. Η άποψη αυτή έχει δημιουργηθεί από την, όχι και τόσο μακρινή εποχή, όπου η χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης βρισκόταν στα σπάργανά της και στην οποία εποχή οι τεχνικές αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν δημιουργούσαν προβλήματα τόσο στον ασθενή όσο και στο χειρουργό.

Τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι το συνολικό άλμα της τεχνολογίας, πολλά από αυτά τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Έχουν πλέον αναπτυχθει υλικά (κοχλίες, ράβδοι, κλωβοί, συσκευές νευροπαρακολούθησης κ.α.) καθώς και απεικονιστικές τεχνικές (CT, MRI, χρήση ρομποτικής καθοδήγησης διεγχειρητικά κ.α.) που μας δίνουν τη δυνατότητα σωστής διάγνωσης και ασφαλέστερης χειρουργικής αντιμετώπισης ελαχιστοποιώντας ή και εξαλείφοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων επιπλοκών.

Η χειρουργική μας ομάδα έχει καταφέρει να ενσωματώσει όλες τις καινοτόμες τεχνικές ώστε να μπορεί να προσφέρει στον ασθενή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Με τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής καθώς και με τις νέες ενδοσκοπικές τεχνικές που εφαρμόζουμε, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ασφαλείς και γρήγορες θεραπείες σε ένα πλήθος παθήσεων.

  • Σκολίωση (ιδιοπαθής- νεανική και ενηλίκων)
  • Σπονδυλική Στένωση
  • Σπονδυλοαρθρίτιδα
  • Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου
  • Τραύμα και κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης
  • Όγκοι Σπονδυλικής Στήλης
  • Σκολίωση (ιδιοπαθής- νεανική και ενηλίκων)

Όλες οι ανωτέρω παθήσεις αντιμετωπίζονται είτε με τη χρήση O-ARM (ρομποτική χειρουργική) είτε με τη χρήση ενδοσκοπίου.

Category
kirilis services, Services

© 2023 Christos Kirilis | All Rights Reserved

Powered By

κατασκευη ιστοσελιδων

Ορθοπαιδικός | Χειρούργος